Plaagdieren

Wat zijn plaagdieren? Plaagdieren kunnen hindervveroorzaken voor de natuur (planten en dieren) en voor de mens in de vorm van economische verliezen of in de vorm van ongemak of ziekteverwekkendheid. Zoals jeuk na het niets vermoedend snoeien van een ligusterhaag of spelen op het grasveld. Een plaag kan bijvoorbeeld in een bosperceel optreden of in een bomenrij. In het stedelijk groen kan er al op één boom sprake zijn van een plaag. We kunnen plaagdieren in twee categorieën verdelen, namelijk:

Wat is een insectenplaag? Een insectenplaag kan hinder veroorzaken voor de natuur (planten en dieren) en voor de mens in de vorm van economische verliezen of in de vorm van ongemak of ziekteverwekkendheid. Zoals jeuk na het niets vermoedend snoeien van een ligusterhaag of spelen op het grasveld. Een plaag kan bijvoorbeeld in een bosperceel optreden of in een bomenrij. In het stedelijk groen kan er al op één boom sprake zijn van een plaag.

Wat is een zoogdierplaag? Een zoogdierplaag kan hinder veroorzaken voor de natuur (planten en dieren) en voor de mens in de vorm van economische verliezen of in de vorm van ongemak of ziekteverwekkendheid. In uw directe woonomgeving leven tientallen soorten dieren en insecten die soms het woonplezier vergroten, zoals allerlei soorten vogels of een egeltje. Maar helaas zijn er ook soorten die uw woongenot kunnen verpesten, zoals ratten, muizen, wespen enz.

Om een zoogdierplaag goed aan te kunnen pakken is het belangrijk om eerst vast te stellen met welk plaagdier we te maken hebben. Daarnaast is kennis van het gedrag en de levenswijze van het plaagdier zeer belangrijk. Zodra bekend is met welk zoogplaagdier we te maken hebben is het zoeken naar de oorzaak van de plaag al een stuk eenvoudiger. Is de oorzaak eenmaal gevonden dan is het in de meeste gevallen niet moeilijk meer om de overlast blijvend op te lossen. Lang niet altijd is hierbij de inzet van bestrijdingsmiddelen noodzakelijk, vaak is het nemen van weringsmaatregelen al afdoende om de overlast weg te nemen. 

Bedrijfsinformatie

Certificaat Integrated Pest Management IPM - G. Heldens VOF 23-04-2020


g-heldens V.O.F. is een echt familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ongedierte bestrijding. 


Enkele specialisaties zijn: Mollenvanger - Woelratten & woelmuizen bestrijdingstechnicus - alle dierplagen en houtrotverwekkende schimmels - Wespen en bijen.

Heeft u last van ongedierte, neem dan contact op met g-heldens V.O.F. ongedierte bestrijding.

Neem Contact met ons op

            
U kunt ons via onderstaande informatie bereiken.
  
           
  • Hollasstraat 29, 5991 DB Baarlo
  • Tel:                   +31 77 477 2571
  • GSM Ger:        +31 6 208 937 47
  • GSM Johan:    +31 6 300 327 64
  • Email:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website:         www.g-heldens.nl
  • Facebook:      https://www.facebook.com/gheldens
  • K.v.K.:             62159216
  • BTW nr.:         NL 854694043 B01
 

 

Ga naar boven